Sunday, February 14, 2010

kEnanGan iTu indAH......

salam semua.....hehehe....
di sini ingin dikongsikan sedikit alkisah khidupan pd 14 februari 2010 ....atas kedegilan sy krn x pulang ke rumah wp diberi cti sehingga selasa...sO fmily berstuju utk dtg ktn, melawat sy dan bercuti di cherating....agak dah lame kami tak bercuti bersame2...sO dikesempatan ini, insyaAllah dpt mengeratkan ukhuwah antara kami...
Jam 12.30 tghari family sampai di kolej sy dan kami teros ke Cherating.....dalam perjlnan tu, byk kali kedengaran suara rungutan ank sedara sy dek kerana perjalanan yg memakan mase yg agk lame...mgkin juga krn perot yg sentiase minta diisi...sabar ye ain..
setibanya smpai di sana, tibe2 kereta angah terperangkap dalam pasir pantai...alhmdulillah nsb baek ade badang2 yg mampu menolak kereta..hehe...kami berkelah dan mkn tghri di sana.....baru je nak suruh makan, semua da berlari ke air pantai terutama ank buah sy....serOnok agknye....

then selesai makan, sedang kami mengemas...tibe2 kejadian yg same berulang lagi tp berlaku pd kereta org lain yg juga terperangkap dalam pasir sehinggakan sebiji tayar depannya senget......kesian tetapi tiada siape yg dtg membantu....tdk bbrp jaoh dr situ, ade sekumpulan golongan muda yg sedang berbual kosOng.....mereka beramai-ramai yg membantu angkat kereta berkenaan....byk mata2 yg memandang dan tibe2 mereka menjerit kepuasan...hehe.... alhmdulillah masih ade insan muda yg berhati suci..even dr luaran mereka umpama seorg samseng but like my siSter said..."don't judge a book by it's cOver"

dalam plan, family sy nak menginap di challet tp nsb x mnyebelahi.....semuanye dah full....then abg mencdgkan tidor di hOtel tetapi jwpn yg same juga kami dpt dr petugas2 hotel......semua FULL....myb sebab hari ini cuti umum CNY...Jam 11 mlm family sy berangkat pulang ke Temerloh.....kpd 3 org pemandu kereta....sila drive elok2 ye....semOga selamat sampai.....thnx 4 today k...

No comments:

Post a Comment

tQ..syUkraN...t.kasiH

tO visiTOrs..

LL4G